روش های مختلفی برای پیشگیری از باردار شدن وجود دارد. از جمله:
• پیشگیری از بارداری طولانی مدت اما برگشت پذیر
– دستگاه داخل رحمی (IUD) که می تواند سه ساله، پنج ساله و یا ده ساله باشد.
– ایمپلنت که می تواند پنج سال ماندگاری داشته باشد. ایمپلنت با آزاد کردن هورمون پروژستین در بدن، مانع تخمک گذاری می شود و هر سه سال یک بار باید تعویض شوند.
– استفاده از کاندوم. یکی از روش های موثر در پیشگیری از وارد شدن اسپرم به داخل واژن، استفاده از کاندوم می باشد. کاندوم هم چنین می تواند از بروز بیماری های مقاربتی نیز پیشگیری کند.
با یک بار قرارگیری دستگاه دیگر نیازی به یادآوری آن هر روز یا هر ماه نخواهد بود. این روش موثرترین روش پیشگیری از بارداری می باشد.
• پیشگیری از بارداری هورمونی
در این روش از هورمون ها برای جلوگیری از باردار شدن استفاده می شودکه معمولا شامل مصرف قرص می باشد. قرص های خوراکی ترکیبی (حاوی استروژن و پروژسترون) و یا قرص های پروژسترون که باید روزی یک قرص مصرف شود. اگر قرص ها به موقع و سر زمان مقرر مصرف شوند، اثربخشی نود و دو درصدی را به همراه خواهند داشت.
تزریق نوعی دیگری از پیشگیری هورمونی است که باید هر سه ماه یک بار انجام شود. در صورتی که این تزریق به موقع انجام شود، تا نود درصد جلوی بارداری گرفته خواهد شد. ممکن است ده ماه طول بکشد تا فرد مجدد توان بارداری خود را بدست بیاورد.
• پیشگیری با روش های اورژانسی
روش های اورژانسی شامل مصرف قرص و یا IUD مسی می باشد. قرص باید تا سه روز بعد از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف شود. در خانم هایی که وزن بدنی متعادلی دارند، این روش می تواند تا نود و هفت درصد موفق عمل کند.
در خانم های بالای هفتاد کیلو، استفاده از IUD مسی توصیه می شود. دستگاه باید به مدت پنج روز بعد از رابطه جنسی محافظت نشده استفاده شود، که در چنین شرایطی، جلوی بارداری گرفته خواهد شد. این نوع IUD فاقد هورمون است و مانع وارد شدن اسپرم به رحم می شود.
راه های ارتباطی با دکتر فهیمه رمضانی تهرانی
شماره تماس : 02188886218
آدرس مطب : تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی ، خیابان ۳۲ ، ساختمان یاس، طبقه ۳، واحد ۳۰۱
روش های اورژانسی در موارد زیر توصیه می شوند:
– هیچ گونه محافظتی صورت نگرفته باشد.
– استفاده از ابزارهای پیشگیری مانند کاندوم، ایمنی کافی را به همراه نداشته است.
– مصرف بیش از یک قرص فراموش شده باشد.
– در صورت بروز قرص، علائمی از قبیل اسهال و یا استفراغ مشاهده شود.
مصرف قرص، یکی از متداول ترین روش های پیشگیری اورژانسی است.
• پیشگیری از بارداری دائمی
روش های دائمی از بارداری در آینده پیشگیری می کنند و احتمال بازگشت توان بارداری، سخت و در واقع غیر ممکن خواهد بود. وازکتومی از جمله این روش هاست که با بستن لوله ها در آقایان همراه است.
در صورتی که احتمال بارداری وجود داشته باشد، باید تست بارداری انجام شود به خصوص اگر روش های پیشگیری با موفقیت عمل نکرده باشند. از جمله علائم بارداری می توان به:
– قطع سیکل قاعدگی
– بزرگ و سفت شدن سینه ها
– خستگی
– تکرر ادرار
– تهوع و استفراغ
اشاره کرد. روش های پیشگیری از بارداری متعددی وجود دارد که هر یک ممکن است اثربخشی متفاوتی را به همراه داشته باشند. گاهی ممکن است نیاز باشد فردی از چند روش استفاده کند. افرادی که از لحاظ جنسی فعال هستند، حتما باید با پزشک مشورت داشته باشند.
در پایان، این مورد را در نظر داشته باشید که استفاده از کاندوم، نه تنها روش پیشگیری از بارداری محسوب می شود بلکه جلوی ابتلا و انتقال بیماری های مقاربتی را نیز می گیرد.
Source: https://www.familyplanning.org.nz/advice/contraception/contraception-methods
سایر مطالب دکتر رمضانی تهرانی
0 Comments